Teknisk FAQ

Ställ en fråga

Kan dimringsfunktionaliteten störas med vissa elektroniska transformatorer för långa kabellängder (upp till 20m) om s.k. "softstart"-funktion finns i både dimmern och transformatorn?

 

Nej praktiska tester visar att utebliven funktionalitet vid dimring av elektroniska transformatorer för långa kabellängder i regel inte har med "softstart"-funktionen att göra. Detta kan vi veta därför att vi provat att avhjälpa uppstartsproblemen genom att koppla bort dimmern helt - inte ens då tändes ljuset upp. Däremot fungerar det oftast om man "lurar" den elektroniska transformatorn genom att koppla en separat lampa med kortare ledningar parallelt med de långa ledningarna direkt på transformatorns plintar.

Dimmerguider: För ytterligare information eller hjälp med val av dimmer vid direktdimring (230V): Se vår Dimmerguide på nätet.

För val av dimmer och/eller 230V dimbara LED: Se följande länk
https://www.schneider-electric.se/sites/sweden/sv/kunder/installatorer/dimmertool.page
som visar kompatibilitet med 230V dimbara LED och våra dimmerinsatser.
(Obs: vissa ljuskällor är ännu inte testade av oss och finns då inte med i vår Dimmerguide)
Saknas någon lamptyp i Dimmerguiden: Ring respektive lamptillverkare eller Schneiders tekniska support; 0155-265400 eller ställ din fråga på teknisk.support@se.schneider-electric.com

Var detta till hjälp?
Vad kan vi göra för att förbättra informationen?