Välkommen till Schneider Electrics webbplats

Välkommen till vår webbplats.

Du kan välja ett annat land för att se tillgängliga produkter eller gå till vår globala webbplats för information om företaget.

Välj ett annat land eller region

  • Default Alternative Text

   Ett säkrare hem

   Skydda ditt hem och dina nära och kära med smarta säkerhetslösningar.

  Ett säkrare hem

  1121655-IC-800x300

  Skydda ditt hem

  Att känna sig säker i sitt hem handlar lika mycket om att ha planerat i förväg som om något annat. Det finns en hel del smart elektrisk utrustning för hemmet som sköter om den dagliga säkerheten och ger trygghet i nödsituationer. De flesta är rätt enkla att installera och använda, men de kan göra enorm skillnad för familjens känsla av välbefinnande. Läs vidare och se vad du kan göra för att göra ditt hem till din borg.

  1121609-IC-800x300

  Elchock i vatten - hur skyddar du dig?

  Varje år skadas eller dör otaliga människor i elolyckor i hemmet. Här är några enkla tips på hur du skyddar dig.

  Först och främst: strömbrytarnas och vägguttagens kvalitet är nyckeln till säkerhet. I Sverige måste alla vägguttag vara utrustade med automatiska petskydd vilket hindrar barn från att stoppa in fingrarna eller spetsiga föremål i hålen, vilket minskar risken för elolyckor. Se till att alla plastdelar är tjocka nog att stå emot stötar och slag. Installera dessutom infällda dosor som säkras med skruvar i alla vägguttag och strömbrytare. De ska vara kraftiga nog att kunna stå emot nyfikna små barn som försöker dra i dem. Oavsett hur starkt barnet är, sitter de fast i väggen. 

  Det andra du behöver känna till är att badrummet är det farligaste rummet i hemmet. Våt hud är extremt känslig för elektrisk ström. Torka därför alltid händerna innan du använder hårtorken eller rakapparaten. Ta aldrig upp den om den ramlar i vattnet! Koppla ur den först. Det verkar kanske naturligt, men du skulle bli förvånad om du visste hur många som glömmer det. Byt ut skadad utrustning. Och skydda badrummet med en jordfelsbrytare som bryter strömmen omedelbart vid jordfel. 

  Kunskap är det bästa sättet att skydda både dig själv och din familj.

  När man planerar att bygga eller renovera sitt hem ska man aldrig slarva med säkerheten. 

  Ett säkert hem är ett smart hem. Helautomatiska system som KNX simulerar din rytm när du inte är hemma – t.ex. om familjen är på semester – så att det ser ut som om någon är hemma. Andra lösningar tycks vaka över ditt hem om natten och när du är ute tack vare rörelsedetektorer som larmar om någon obehörig tränger sig in.

  Skydda ditt hem med Schneider Electric säkerhetslösningar och produkter

  Skydda ditt hem med Schneider Electric säkerhetslösningar och produkter

  Skydd mot blixtnedslag och bränder

  Tumma inte på säkerheten där hemma. Blixtar kan döda och orsaka svåra skador, men det finns saker du kan göra för att minska riskerna avsevärt.

  Lite kunskap räcker långt för att skydda din familj, ditt hem och dess elektroniska utrustning om det oförutsägbar inträffar. Installera överspänningsskydd som skyddar mot överspänning om åskan skulle slå ned. Det är ett enkelt sätt att skydda dina ägodelar mot spänningstoppar.
  Se våra elprodukter
  Hitta våra återförsäljare
  Renoveringsinspiration